Українські каноїстки вибороли “срібло” Олімпійських ігор

Людмила Лузан і Анастасія Рибачок. Фото: noc-ukr.org

Українські веслувальниці Людмила Лузан і Анастасія Рибачок сьогодні, 9 серпня, вибороли срібні нагороди Олімпіади-2024 в змаганні каное-двійок на дистанції 500 м. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на пресслужбу Національного олімпійського комітету (НОК). 

Спортсменкам вдалося вийти у фінал, фінішувавши на третій позиції в одному з півфіналів. Українки подолали дистанцію за 1:55.62 хвилини.

У вирішальному запливі суперниками Лузан і Рибачок стали сім дуетів. Зі старту лідерство захопив китайський екіпаж у складі Сюй Шисяо та Сунь Менья. Натомість українки після половини дистанції опинилися на 6-й позиції.

Проте каноїстки змінили ситуацію на фінальних двох із половиною сотнях метрів, залишивши позаду кількох конкуренток.

Золоті нагороди дісталися китаянкам Сюй Шисяо і Сунь Менья, а бронзові медалі виграли представниці Канади. 

На попередній Олімпіаді у Токіо, у 2020 році, українки також завоювали срібні нагороди на цій дистанції, поступившись китайському дуету.

Нагадаємо, напередодні українські борці Парвіз Насібов і Жан Беленюк принесли Україні медалі на Олімпіаді-2024 — срібну та бронзову.

Боксер Олександр Хижняк 7 серпня приніс Україні золоту медаль. А спортивний гімнаст Ілля Ковтун 5 серпня виборов срібну нагороду.

Прямий ефір