ЗСУ зупинили 10 спроб ворога прорвати оборону біля Часового Яру та Калинівки, відбили 29 атак на Покровському напрямку, — Генштаб

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулось 101 бойове зіткнення. Російська окупаційна армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 73 авіаційних удари, використавши 89 КАБів, здійснила 4 747 обстрілів, понад 180 з них — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 9 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Українська авіація, ракетні війська та артилерія за минулу добу завдали 19 ударів по районах зосередження особового складу та техніці противника, уразили три станції РЕБ, три РЛС, чотири артилерійських системи, два пункти управління та три спостережних пости російських загарбників.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії, відбулося шість бойових зіткнень в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку зафіксовано три ворожі атаки. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Синьківки, Петропавлівки та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 24 штурми армії РФ в районі населених пунктів Макіївка, Терни та Невське.

На Сіверському напрямку відбито 13 атак поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. 

На Краматорському напрямку українські військові зупинили 10 спроб противника прорвати оборону біля Часового Яру та Калинівки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дев’ять атак. Зусилля зосереджував поблизу населених пунктів Північне, Нью-Йорк та Торецьк. Окрім того, штурмував поблизу Залізного.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 29 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районі Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Красногорівки та Костянтинівки. Загалом росіяни тричі намагалися прорвати оборону українських військ на цьому напрямку.

На Времівському напрямку окупанти здійснили три атаки у напрямку Водяного та Вугледару, проте безрезультатно. 

На Оріхівському напрямку відбулось одне, марне для ворога, бойове зіткнення неподалік від Малої Токмачки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань російської армії не виявлено. Оперативна обстановка — без суттєвих змін.

На кордоні Росії з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, значно активізував діяльність авіації, зі своєї території здійснював обстріли низки прикордонних населених пунктів.

Сили оборони продовжують активними діями завдавати російським окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу.

Читайте також: Головне завдання в Донецькій області, а саме захоплення Торецька, армія РФ не здатна реалізувати, — Грабський

Раніше військовий експерт Сергій Грабський сказав, що дефіцити в усіх військових сферах РФ свідчать, що наступальний потенціал втрачено й незабаром ворожа армія буде змушена зупинитися, аби спробувати накопичити сили та засоби.

Прямий ефір