Головне завдання в Донецькій області, а саме захоплення Торецька, армія РФ не здатна реалізувати, — Грабський

Ілюстративне фото: uatv.ua

Якщо подивитися на статистику бойових дій, практично половина бойових зіткнень у Донецькій області сконцентрована в районі Торецького виступу, який включає в себе Часів Яр, Торецьк, Покровський напрямок. Головне завдання армії РФ — захопити місто Торецьк, але їхньому задуму не судилося збутися. Таку думку сьогодні, 8 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Сергій Грабський.

“Часів Яр, Торецьк, Покровський напрямок — три гарячі точки, пов’язані єдиним задумом. А саме вийти на трасу, яка з’єднує Покровськ із Костянтинівкою, і розгорнути наступ у бік Костянтинівки, одночасно створюючи коридор, що розширюється, у бік Покровська, створюючи загрозу. Фланговим ударом від Часового Яру в бік Костянтинівки прорватися, і в Костянтинівці завершити оточення українських військ, які обороняють Торецьк. Одночасно, не допускаючи відведення українських військ, проводити фронтальні атаки для того, щоб зв’язати війська боями, не допускаючи їхнього перегрупування і передислокації”, — пояснив він.

Противник попри втрати намагається просунутися за допомогою фронтальних атак, але без результату, зазначив експерт.

“Але сьогодні цей задум противник не здатний реалізувати, хоча відчайдушно намагається. Противник не зважає на свої втрати, вперто лізе вперед. Саме тому ми зараз спостерігаємо такі запеклі бойові зіткнення саме в районі Нью-Йорка, Торецька, коли противник, не виконавши завдання флангових охоплень, намагається просуватися вже фронтальними атаками для того, щоб домогтися результату”, — розповів він.

Торецьк — мета армії РФ. Також противник має намір розширити фронт уздовж траси “Покровськ — Костянтинівка”, для того, щоб перерізати логістику Силам оборони України.

“Завдання цієї операції — захопити місто Торецьк, останню частину Донецької міської агломерації, яка перебуває під контролем України. Непряме завдання, яке виконує противник на Покровському напрямку, — намагається просунутися якомога ближче до Покровська, паралельно розширюючи свій фронт уздовж траси “Покровськ — Костянтинівка”. Для того, щоб максимально взяти її під вогневий контроль і мінімізувати можливість України забезпечувати свої підрозділи, які ведуть оборонні бої”, — резюмував експерт.

Читайте також: На фронті найбільше атак відбито на Лиманському та Покровському напрямках — карта війни за 8 серпня (ВІДЕО)

Прямий ефір