Події в Курській області викликали хаос в інфополі Росії, — Яковенко

Ігор Яковенко. Скріншот: uatv.ua

У Росії виявилися не готові до атаки в Курській області, що призвело до хаосу в інформаційному полі. Методички та інструкції “зверху” досі відсутні. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів журналіст, соціолог Ігор Яковенко.

“Російська розвідка та контррозвідка пропустили те, що там відбувається і загалом не очікували такого, оскільки звикли до того, що сили України самі не здійснювали таких переходів через кордон”, — сказав він.

Як він зазначив, здебільшого кордон із Росією переходили російські громадяни, які воюють у “Російському добровольчому корпусі”, легіоні “Свобода Росії” і батальйоні “Сибір”.

“Це вочевидь набагато серйозніша атака, а розвідка, очевидно, пропустила, оскільки те, що відбувається в Курській області, — абсолютно нове явище. Там не встигли зорієнтуватися, не встигли зібратися і не встигли, як то кажуть, дати інструкцію, тому [в інформаційному полі] також виникла ситуація хаосу і розгубленості”, — наголосив Ігор Яковенко.

Читайте також: Вибухи, обстріли, російські військовополонені: що відбувається в Курській області (ВІДЕО)

Раніше голова фонду “Русь сидящая” Ольга Романова зазначила, що реакція місцевих жителів на події в Курській області дивує своїм повним прийняттям ситуації, немов людям однаково, під яким прапором жити. Не менш дивовижною та такою, що насторожує, є і пасивна реакція російського диктатора Путіна.

Прямий ефір