В олімпійській скарбничці України — ще одне “срібло”

Ілля Ковтун. Фото: noc-ukr.org

Спортивний гімнаст Ілля Ковтун сьогодні, 5 серпня, виборов для України ще одну медаль на Олімпійських іграх у Парижі, повідомляє FREEДОМ із посиланням на Національний олімпійський комітет.

Спортсмен з Черкащини здобув срібну медаль у вправі на паралельних брусах. Олімпіада-2024 — друга у кар’єрі гімнаста. Однак на Іграх-2020 у Японії спортсмен не зміг кваліфікуватись до фіналу жодних особистих змагань, окрім багатоборства.

У фіналі у вправах на паралельних брусах змагався ще один український гімнаст — 30-річний Олег Верняєв. Але через падіння він посів восьме місце.

Читайте такожПариж, спорт… диверсії: під чиїм прицілом Олімпіада, розповіли експерти

Нагадаємо, 4 серпня легкоатлетка Ярослава Магучіх стала чемпіонкою зі стрибків у висоту на Олімпійських іграх у Парижі, а Ірина Геращенко в цій же дисципліні завоювала бронзову медаль. Михайло Кохан в цей же день став бронзовим призером у метанні молота на Олімпіаді-2024.

3 серпня українська збірна на Олімпіаді в Парижі завоювала золоті медалі у фехтуванні. Раніше, 1 серпня, срібним призером у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень на 50 метрів став Сергій Куліш.

Першу медаль на Олімпіаді завоювала шаблістка Ольга Харлан 29 липня. Вона стала бронзовою призеркою.

Читайте також: Українська каноїстка на Олімпіаді-2024: як війна змінила її життя і кар’єру (ВІДЕО)

Прямий ефір