Немає такого міжнародного органу, який би зміг змусити РФ повернути всіх полонених, — Яковлєв

Андрій Яковлєв. Фото: facebook.com

У світі не існує міжнародного органу, який зміг би примусити Росію повернути всіх військових і цивільних полонених. Існує можливість звернутися до Комітету прав людини ООН, але право виконання рішення залишається за Росією. Про це сьогодні, 4 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів адвокат, керуючий партнер Адвокатського об’єднання “Амбрела” Андрій Яковлєв.

“Звернення до міжнародного органу і тим більше до Європейського суду неможливе, оскільки Російська Федерація вийшла з конвенції. Але є інший еквівалентний орган — це Комітет прав людини ООН. Він умовно виносить рішення, яке неможливо виконати примусово. Країна, щодо якої його винесено, або погодиться з цим рішенням і виконає його, або не погодиться”, — розповів він.

Змусити Росію повернути всіх ув’язнених в її катівнях українців можна лише за допомогою тиску економічного, політичного, в іншому випадку необхідно домовлятися.

“Росію потрібно або змусити, щоб вона пішла на обмін, або зробити так, щоб вона це захотіла. Інших способів немає. Немає такого міжнародного органу, який би зміг змусити РФ повернути всіх полонених”, — констатував Яковлєв.

Читайте також: РФ, утримуючи в полоні або обмежуючи свободу військовополонених і цивільних, позбавляє їх усіляких прав, — Яковлєв

Прямий ефір