Україні потрібно сконцентруватися на виробництві власного далекобійного озброєння, — Хазан

Украинские защитники. Фото: mil.gov.ua

Україні необхідно більше випускати різноманітних типів вітчизняної зброї, яка даватиме змогу нашим військовим завдавати ударів і знищувати цілі противника на досить великих дистанціях від лінії фронту. На цьому сьогодні, 3 серпня, в ефірі телеканалу FREEДOM акцентував український авіатор, президент Української авіаційної асоціації пілотів Геннадій Хазан.

“Україні як державі потрібно мати свої зразки озброєння, які можуть знищувати об’єкти досить глибоко в тилу Російської Федерації”, — зазначив український авіатор.

Він вважає, що, наприклад, у виробництві дронів Україна може стати світовим лідером.

“Наразі велика кількість українських інженерів, фахівців працюють у цій галузі. І це дуже креативні люди. Я бачив деякі сучасні розробки, і я вам скажу — це буде дуже неприємною несподіванкою для російських окупантів, які зі зброєю в руках прийшли в Україну”, — розповів гість ефіру.

Від також зазначив, що державі потрібно більше уваги звертати на вітчизняних розробників і виробників цього типу озброєння, тому що деякі процедури займають велику кількість часу.

“Наприклад, процедури, які необхідні для того, щоб зареєструвати своє виробництво або отримати певні дозвільні документи. Хотілося б, щоб такі процедури були прозорими й простішими. Це дасть змогу Збройним силам України приймати зразки зброї й від невеликих компаній-виробників. Адже навіть маленьке підприємство може зробити свій внесок у знищення ворога”, — резюмував Геннадій Хазан.

Читайте також: Російські аеродроми та нафтобази знову палають — Сили оборони України нарощують удари

Прямий ефір