Росія йде ва-банк: чотири цілі окупантів на Торецько-Покровському напрямку назвав Коваленко

Олександр Коваленко. Скріншот: uatv.ua

Російські окупаційні війська прагнуть цього року досягти чотирьох цілей на Торецько-Покровській ділянці фронту та йдуть ва-банк. Таку думку сьогодні, 3 серпня, в ефірі FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

Він каже, що завдання №1 для росіян цього року — захоплення всієї Торецької агломерації, сам Покровськ також входить до їхніх бойових завдань.

“Якщо за певними напрямками на цьому плацдармі якось спробувати відзначити, які вони мають цілі, то їх як мінімум чотири. Та, яку я вже назвав, це захоплення Торецької агломерації та самого міста Торецьк. Це повний вихід до лівого берега річки Вовча та Карлівського водосховища. Це південний фланг — траса 0511, це просування по самій 0511 у напрямку Покровська. І це перерізання траси 0504, яка з’єднує Покровськ із Костянтинівкою. Ось у них чотири основні завдання на Покровському напрямку, які вони планують виконати у 2024 році. Звичайно ж, Торецьку приділяється особлива увага”, — розповів військово-політичний оглядач.

Обґрунтовуючи свої слова про те, що окупанти на цій ділянці фронту йдуть ва-банк, гість ефіру звертає увагу, що вони знову повернулися до використання техніки. А вона у російської армії у певному дефіциті.

“З червня та десь по першу половину липня російські окупаційні війська мінімізували застосування механізованої компоненти — техніки. Вони максимально її економили, намагалися віддавати перевагу піхотним штурмам, так, підтримуваним артилерією, підтримуваним коригованими авіаційними бомбами, тобто з використанням тактичної авіації, але техніка супроводжувала їх мінімально. Нині ж ситуація змінюється. Вони стали знову практикувати використання великої кількості механізованих компонентів, попри те, що у них зберігається досить високий показник дефіциту. Те, що вони зараз, по суті, вже користуються дефіцитною технікою — а вони повернулися до практики максимального її застосування під час штурмових дій — свідчить про те, що намагаються максимально прискорити процес наступу, захоплення територій. Тобто йдуть справді ва-банк”, — сказав Олександр Коваленко.

Нагадаємо, протягом минулої доби між Силами оборони України та російськими окупаційними військами сталося 123 бойові зіткнення. Найгарячішими напрямками залишалися Покровський та Торецький. На першому українськими захисниками було відбито 36 атак у районах населених пунктів Новоолександрівка, Желанне, Воздвиженка, Іванівка, Новоселівка Перша та Калинове, де ворог намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. На другому росіяни 24 рази намагалися вклинитися в українську оборону в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне.

Прямий ефір