Покровський напрямок залишається найбільш напруженою ділянкою фронту — карта війни за 2 серпня (ВІДЕО)

Карта війни за 2 серпня. Скріншот: uatv.ua

Покровський напрямок продовжує залишатися найнапруженішою ділянкою фронту. Тут зосереджено основні штурми російської армії. З початку доби на всій лінії фронту зафіксовано 72 бої. Про це сьогодні, 2 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України (Генштаб ЗСУ), інформує FREEДОМ.

На Покровському напрямку російські окупанти зробили 25 невдалих спроб штурмувати українські позиції.

“Кожна бригада, кожен підрозділ на Покровському напрямку — всі наші воїни, які зберігають стійкість і захищають там наші позиції, попри російські штурми, багато в чому складають основу захисту і на всьому сході нашої країни. Водночас ми не знижуємо уваги й до інших напрямків на фронті — у Донецькій, а також у Харківській та у південних наших областях”, — заявив президент України Володимир Зеленський.

На Торецьку лише сьогодні російська армія скинула 12 керованих бомб. Загалом на Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації 10 разів атакував позиції українських військ.

Українські воїни успішно відбили всі атаки окупантів також на Лиманському, Харківському, Краматорському, Времівському, Придніпровському, Курахівському та Куп’янському напрямках.

“Той розпач, з яким противник атакує на різних напрямках з мінімальним успіхом, говорить саме про те, що вони дуже поспішають. Це говорить і про те, що вони не збираються послаблювати свого натиску і продовжуватимуть тиснути на наші позиції найближчим часом із тією самою силою, з якою вони це робили. Противник і далі так лізтиме. Але загалом уже стало зрозуміло, що літня кампанія для нього виявилася провальною. Саме з цим пов’язані такі хаотичні спроби знайти хоч десь якісь слабкі місця в українській обороні”, — наголосив військовий експерт Сергій Грабський.

На Харківському напрямку найбільшу активність противник виявляє у районі населеного пункту Вовчанськ. Однак усі його спроби штурмувати українські позиції є марними. Так, українські бійці виклали відео розгрому чергової атаки росіян.

Воїни розповіли, що штурмову групу російських десантників зустріли гранатами, а потім повністю ліквідували за допомогою дронів.

“В операційній зоні оперативно-тактичного угруповання “Харків” ситуація залишається складною. Російські окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони України. Найбільшу активність росіяни виявляють у районі населеного пункту Вовчанськ. Сили оборони України адекватно реагують на дії противника, де необхідно, посилюють підрозділи та продовжують знищувати живу силу та військову техніку російських окупантів”, — із повідомлення оперативно-тактичного угруповання “Харків”.

Чергову повітряну мету на Покровському напрямку збили Січеславські зенітники. Українські воїни зазначили, що залишають супротивника “без очей”, знищуючи його дрони.

Зенітники виклали відео, як вони знищили черговий російський безпілотник ZALA.

Усього за добу українські воїни збили 37 безпілотників, а також знищили десятки одиниць іншої техніки росіян, зокрема три танки, вісім бронемашин, 42 артилерійські системи.

Загальні втрати російської армії живою силою з початку повномасштабного вторгнення в Україну перевищили 580 тис. осіб. З них минулої доби було ліквідовано 1 100 солдатів.

Читайте також: Масове мінування: як російська армія перетворила територію України на бомбу уповільненої дії

Прямий ефір