Грузинське суспільство готове змінити проросійську владу на виборах, — Шашкін

Прапор Грузії. Фото: hromadske.radio

У грузинському суспільстві є повний консенсус щодо зміни влади. Тому що грузинське суспільство розуміє: якщо “Грузинська мрія” залишиться при владі, країна стане губернією Росії з усіма наслідками, що випливають. На цьому сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДOM акцентував член політради “Єдиного національного руху” Грузії Дмитро Шашкін.

“У грузинському суспільстві є повний консенсус того, що нинішню грузинську владу має бути змінено 26 жовтня поточного року. Ще 2012 року Михайло Саакашвілі [президент Грузії у 2004-2013 рр. ред.] в новітній історії Грузії показав приклад того, як унаслідок виборів змінюється влада, передається іншій політичній групі. І це вкоренилося у свідомості населення, що в Грузії влада може змінюватися парламентськими виборами. Тому в суспільстві зараз є консенсус, що 26 жовтня ця влада має піти”, — зазначив член політради “Єдиного національного руху” Грузії.

За його словами, під час виборів з боку правлячої партії “Грузинська мрія” можуть бути фальсифікації, але це істотно не вплине на вибір грузинського суспільства.

“Згідно з соціологічними опитуваннями, сьогодні 70% населення Грузії підтримує опозицію і тільки третина підтримує правлячу партію. Звичайно, на виборах “Грузинська мрія” спробує фальсифікувати вибори. Але це буде не більше 5%. Тому на результат виборів це ніяк не вплине”, — констатував гість ефіру.

Він також додав, що в разі, якщо провладна партія після виборів спробує піти за важчим сценарієм, грузинське суспільство знову вийде на вулиці. І цього разу вже навряд чи його зможуть умовити розійтися. Тому що для грузинів це буде історичний вибір.

“Для Грузії це буде дійсно історичним вибором, перед яким вона не стояла з часів 2020-2021 років. Тому що грузини розуміють: якщо “Грузинська мрія” залишиться при владі, то Грузія стане губернією Росії з усіма наслідками, що випливають з цього: санкційна політика Заходу, заборона на виїзд із країни тощо. Грузини цього не хочуть і боротимуться за своє європейське майбутнє”, — резюмував Дмитро Шашкін.

Читайте також: Скандальний закон про “іноагентів” набув чинності — ситуація в Грузії (ВІДЕО)

Прямий ефір