Безпека, енергетика та відбудова — деталі робочої поїздки Зеленського на Харківщину (ФОТО, ВІДЕО)

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

У межах робочої поїздки до Харківської області президент Володимир Зеленський відвідав місто Дергачі та провів безпекову нараду в Харкові. Про це сьогодні, 29 липня, повідомив Офіс президента України, інформує FREEДОМ.

На нараді у Харкові, в якій взяли участь військові та посадовці, йшлося про безпекову та енергетичну ситуації в місті й області, зокрема підготовку регіону до опалювального періоду. Зеленський наголосив, що очікує на чіткий план захисту неба Харківщини та відновлення обʼєктів енергетичної інфраструктури.

Фото: president.gov.ua

За словами харківського міського голови Ігоря Терехова, вже встановлені 22 когенераційні установки та 31 модульна котельня. Загалом потреба Харкова становить понад 140 обʼєктів вироблення енергії, що дадуть змогу забезпечити 340 МВт.

Перед нарадою президент України побував у місті Дергачі Харківської області, де оглянув відновлені багатоквартирні будинки та поспілкувався з мешканцями.  

Фото: president.gov.ua
Фото: president.gov.ua

За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Синєгубова, торік відновили 18 будинків на 250 квартир і забезпечили людей укриттями, яких раніше не було. Зокрема, провели комунікації, реставрували фасади, облаштували місця загального користування. Також тривають роботи з відновлення місцевої амбулаторії, які планують завершити цьогоріч у жовтні. Крім того, є проєкт зі спорудження підземних блоків обласної лікарні, де мають намір облаштувати й операційні.

Загалом на Харківщині зараз реалізують 70 проєктів із відбудови житлового фонду й лікарень. Вони увійшли до Регіональної програми відновлення, розвитку та підтримки систем життєзабезпечення Харківської області на період дії воєнного стану в Україні. Ці проєкти фінансуються за рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський також побував сьогодні, 29 липня, на передовому командному пункті в районі Вовчанська, де привітав з професійним святом воїнів Сил спеціальних операцій Збройних сил України та вручив бійцям державні нагороди.

Прямий ефір