Російська армія ховає свою авіацію подалі від кордону з Україною

Аеродром "Балтимор". Фото: wing.com.ua

Російська армія почала ховати свою авіацію подалі від кордону з Україною, з посиланням на російське опозиційне видання “Важные истории” повідомляє FREEДОМ.

За даними журналістів, майже спорожніла воронезька база “Балтимор”, яка розташована за 200 км від кордону. Там росіяни тримали бомбардувальники, які скидали авіабомби на українські регіони.

Крім того, армія РФ перекинула бойові вертольоти з великих прикордонних баз. Їх розосередили по дрібніших.

Прибрали від кордону також і мобільні центри управління польотами, радари та ППО. У більш далекі регіони перенесли підрозділи матеріально-технічного забезпечення.

Причиною передислокації авіації став дозвіл Вашингтона бити американською зброєю по прикордонних регіонах Росії, зазначає видання.

“Це означає, що Міноборони РФ на третій рік війни навчилося діяти на випередження. Раніше передислокація не відбувалася, доки ЗСУ не завдадуть значної поразки, як у випадку удару по аеродрому окупованого Бердянська в жовтні 2023 року, коли було знищено понад 10 гелікоптерів повітряно-космічних сил РФ”, — ідеться в матеріалі видання “Важливі історії”.

Читайте також: Після удару по аеродрому “Саки” можемо очікувати на нову атаку по російських ППО в Криму, — Селезньов

Нагадаємо, днями на території РФ було знищено три вертольоти. На аеродромі “Кряж” у місті Самара згорів військовий багатоцільовий вертоліт Мі-8. Ще два літальних апарати було знищено під Москвою.

Прямий ефір