140 українських атлетів змагаються за медалі Олімпіади-2024 (ВІДЕО)

Українці під час церемонії відкриття Олімпіади. Фото: noc-rus.org

Олімпійські ігри стартували в Парижі — на них виступатимуть 140 українських атлетів, які боротимуться за медалі у 23 видах спорту. Найбільше представництво України — у легкій атлетиці: 25 спортсменів, повідомляє FREEДОМ.

Сам факт участі України в Олімпійських іграх у Франції є великим здобутком під час війни, заявив президент Володимир Зеленський.

За даними Міністерства молоді та спорту України, внаслідок російського повномасштабного вторгнення загинуло 487 українських спортсменів. Але, як стверджує президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт, попри все, Київ готовий боротися і перемагати.

“Всі здивовані, що Україна вистояла — завдяки нашим Збройним силам, що Україна приїхала на Олімпійські ігри ще раз показати нашу силу і ще раз нагадати, що відбувається в Україні. І все це роблять спортсмени, тренери — вся делегація, щоб увесь світ побачив, що ми вистояли й надалі боротимемося за нашу перемогу”, — наголосив Вадим Гутцайт.

Читайте також: Без росіян: як відбулося відкриття Олімпіади-2024 — нові кадри церемонії (ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, ХХХІІІ літні Олімпійські ігри триватимуть у Франції 16 днів — з 26 липня по 11 серпня. 10 714 спортсменів розіграють 329 комплектів медалей (загалом 987 медалей — золотих, срібних і бронзових).

Читайте також: Старт літніх Олімпійських ігор у Парижі: від України на змаганнях виступлять 140 спортсменів (ВІДЕО)

Прямий ефір