Після удару по аеродрому “Саки” можемо очікувати на нову атаку по російських ППО в Криму, — Селезньов

Аеродром "Саки". Фото: today.ua

Після удару по військовому аеродрому “Саки” в окупованому Криму слід очікувати нові атаки по російських військових цілях. Про це сьогодні, 27 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

“Приліт ракети був у район складу з боєприпасами. Вночі протягом довгого часу була чутна вторинна детонація. Поки що не підтверджується інформація щодо руйнування авіаційної техніки на аеродромі. Я з цього приводу не тішу себе ілюзіями. Ще 9 серпня 2022 року “невідомі” дрони-камікадзе знищили на цьому аеродромі до 50% морської авіаційної групи Чорноморського флоту РФ. Після цього росіяни ховають кожну одиницю, тому я б не став розраховувати на те, що могла бути знищена велика кількість авіаційної техніки. Але те, що трапилося одного разу, обов’язково буде повторюватися”, — сказав Селезньов.

Він додав, що новий приліт по аеродрому “Саки” і знищення авіатехніки — це лише питання часу.

“Бо авіаційні системи Су-24 і Су-30, які там дислокуються, створюють для нас чимало проблем. Саме ці літаки здійснюють ракетні атаки на південь нашої країни. А це означає, що найбільш сприятливий варіант для нас — знищення цієї авіаційної техніки безпосередньо в місцях базування”, — продовжив експерт.

Селезньов нагадав, що внаслідок завданого удару, крім складу, було знищено систему радіолокаційної станції (РЛС).

“Вона знаходилася недалеко від села Шовковичне, яке розташоване за кілька кілометрів від міста Саки”, — уточнив він.

Плюс тієї ночі досить активно працювала російська система ППО, що дало можливість партизанам зафіксувати місця дислокації окремих елементів протиповітряної оборони противника.

“Тому я думаю, що в найближчій перспективі слід очікувати нову хвилю саме в тих місцях, де і дислокувалося обладнання протиповітряної оборони російської армії”, — резюмував Селезньов.

Читайте також: Ворогу не вдалося підняти літаки в повітря, щоб їх врятувати, — Братчук про удар по аеродрому “Саки”

Нагадаємо, Сили оборони України в ніч на 26 липня завдали удару по військовому аеродрому “Саки” в окупованому Криму. У результаті було уражено склад із боєприпасами, є поранені серед особового складу окупантів. Також українські військові вразили місце дислокації російської ППО у Сакському районі — знищили установку радіолокаційної станції.

Військовий аеродром “Саки” в Новофедорівці — це один з оперативних аеродромів, які Росія використовує для контролю повітряного простору, зокрема акваторії Чорного моря, і завдання ударів авіаційними засобами ураження по українській території. Там базується 43-й винищувальний авіаційний полк, на озброєнні якого перебувають бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

Читайте також: Крим ризикує опинитися в ізоляції, — спікер ВМС України

Прямий ефір