Кулеба назвав пʼять кроків для термінової допомоги енергетиці України

Дмитрий Кулеба. Скриншот: uatv.ua

На засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба озвучив п’ять пріоритетних кроків, необхідних для підтримки енергосистеми країни, повідомляє FREEДОМ.

Міністр висловив вдячність європейським партнерам за їхню підтримку України, зокрема у відновленні пошкодженої російськими ударами енергетичної системи.

Він закликав партнерів активізувати захист і відновлення енергетичної інфраструктури України. 

“Російські ракетні та дронові удари знищили чи пошкодили значну частину генерувальних потужностей, теплової генерації, гідроелектростанцій, об’єктів системи передачі електроенергії”, — заявив міністр.

Дмитро Кулеба наголосив, що Україна активно вживає цілу низку кроків задля покращення ситуації в енергетичній системі. Він назвав пʼять пріоритетних кроків задля термінової допомоги українській енергосистемі. 

“Наші зусилля зосереджені на п’яти напрямах. Перший — це посилення протиповітряної оборони. Другий — це швидкий ремонт та відновлення об’єктів генерації та розподілу. Третій — децентралізація енергосистеми, зокрема встановлення когенераційних установок. Четвертий — збільшення імпортних потужностей з ЄС із нинішніх 1,7 до 2,2 ГВт. Пʼятий — залучення коштів та обладнання від партнерів”, зауважив міністр.

Глава МЗС України закликав європейських партнерів активізувати зусилля за цими пʼятьма напрямами роботи.

Читайте також: Для України цей шлях буде однозначно коротшим, — Стефанішина про вступ до ЄС

Прямий ефір