Нового кандидата у президенти США від демократів буде обрано на з’їзді партії, — Галлямов

Джозеф Байден. Фото: president.gov.ua

Президент США Джо Байден заявив про те, що знімається з передвиборчих перегонів. Він додав, що підтримає кандидатуру Камали Гарріс на пост президента США від демократів. Однак говорити про те, що вона стане кандидатом у президенти від демократів, ще зарано. Тому що найімовірніше кандидатура кандидата буде обрана на з’їзді. Про це сьогодні, 21 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM розказав політолог і політтехнолог Аббас Галлямов.

“Те, що Байден підтримав кандидатуру Камали Гарріс на пост президента США, ще ні про що не говорить. Не думаю, що рішення Байдена стане визначальним для Демократичної партії, її лідерів і спонсорів. Рішення ухвалюватиме з’їзд”, — вважає політтехнолог.

Він нагадав, що ще сім-десять років тому так і було.

“Саме з’їзди Республіканської та Демократичної партій ухвалювали рішення про те, хто буде кандидатом у президенти. Потім поступово розвинувся інститут праймеріз, а з’їзд перетворився на просту формальність. Рішення про те, хто буде кандидатом, стали ухвалювати самі виборці. І ось зараз ситуація знову ламається, тому що праймеріз виграв Байден, а він іде, і, відповідно, рішення ухвалюватиме з’їзд”, — пояснив політолог.

За його словами, найімовірніше кандидатуру Гарріс було запропоновано тому, що вона працювала в тіні Байдена й успадкувала значну частину його рейтингу.

“Хоча однозначно говорити про це теж не можна. Зараз потрібно проводити нову соціологію. Без цього говорити що-небудь про нових кандидатів дуже складно. Та й недоречно”, — резюмував Аббас Галлямов.

Читайте також: У Трампа поки немає політики щодо війни Росії проти України — є тільки гасла, — Дубовик

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що не братиме участі у виборах глави держави. Відповідну заяву він опублікував у соцмережі Х сьогодні, 21 липня.

Прямий ефір