Перші F-16 допоможуть посилити ППО України й будуть локально корисні на фронті, — Потапенко

В'ячеслав Потапенко. Скріншот: uatv.ua

Перші американські винищувачі F-16, які отримає Україна, допоможуть посилити систему протиповітряної оборони (ППО) України, а також можуть бути локально залучені на фронті. Про це сьогодні, 20 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник Центру внутрішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень В’ячеслав Потапенко.

“Ті кілька десятків F-16 допоможуть посилити протиповітряну оборону, вона стане набагато мобільнішою. Тобто можна буде захищати міста, військові об’єкти, на певній ділянці фронту можна буде збивати літаки фронтової авіації, зокрема на території противника. Можна буде мінімізувати ці загрози. Система ППО стане потужнішою”, — пояснив він.

Перші F-16 зможуть допомогти Україні завоювати панування в повітрі на невеликому проміжку фронту, що дасть змогу Силам оборони проводити контрнаступальні дії.

“F-16 можна буде концентрувати на якихось ділянках фронту й організовувати локальні контрнаступи, пригнічуючи частково систему ППО та завойовуючи панування в повітрі на невеликому проміжку фронту”, — резюмував експерт.

Читайте також: Для досягнення паритету на полі бою ЗСУ необхідно більше солдатів і F-16 — думка

Прямий ефір