У російських загарбників великі втрати на Херсонському напрямку — карта війни за 15 липня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот відео: uatv.ua

Сили оборони України утримують плацдарми на лівобережжі Дніпра в Херсонській області: ЗСУ відбили дві атаки російських окупантів. Про це, а також загальну ситуацію на передовій — далі у зведенні Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), інформує FREEДOM.

Як повідомив партизанський рух “Атеш”, на Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські штурми в районі Макіївки Луганської області. Противник намагався наступати і в районі Тернів Донецької області, а також Глибокого і Вовчанська Харківської області. Росіяни перекидають на Харківський напрямок бригаду з південного фронту.

“810-та бригада Російської Федерації переміщується з Херсонської області під Вовчанськ. Після численних невдач у Кринках частина бригади вже висунулася на Харківський відтинок фронту. Через великі втрати на Херсонському напрямку понад 100 осіб відмовилися брати участь у подальших бойових діях. Поранених залишають у госпіталях у Генічеську та Скадовську. Заповнити штат новими людьми не встигають, а російське командування доповідає про 75% боєготовності бригади”, — з повідомлення партизанського руху “Атеш” у Telegram.

На Куп’янському напрямку бійці 43-ї механізованої бригади знищили техніку росіян, зокрема БМП і бронемашину.

 А воїни 71-ї єгерської бригади — черговий танк окупантів.

Ще один танк ліквідували бійці 72-ї механізованої бригади.

Повітряні сили ЗСУ показали роботу мобільних вогневих груп на чеських зенітних комплексах Viktor.

“Комплекс має великий калібр — 14,5 мм. Ці комплекси значно посилять вогневу міць наших мобільних вогневих груп”, — пояснив старший офіцер групи бойової підготовки зенітного ракетного полку.

Загалом від початку доби на передовій відбулося 69 боїв.

Особливо відзначилися українські захисники в контрбатарейній боротьбі, кажуть військові експерти.

“Контрбатарейна боротьба Сил оборони України за показниками ефективності набагато вища, ніж у російських окупаційних військ. Росіяни воюють здебільшого старими радянськими системами і застосовують неякісні північнокорейські боєприпаси, що вносить свої негативні корективи в їхній коефіцієнт корисної дії”, — прокоментував військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олекандр Коваленко.

Тим часом Росія вивела з тимчасово окупованого Криму останній сторожовий корабель Чорноморського флоту. За даними постійного представника України в ООН, йдеться про російське судно “Пытливый”.

“На початок повномасштабного вторгнення до складу Чорноморського флоту РФ входило 74 бойових кораблі. За майже 2,5 року повномасштабного вторгнення Україна знищила або вивела з ладу не менше третини Чорноморського флоту РФ. Україні вдалося пошкодити або потопити десятки кораблів за допомогою безпілотних морських дронів “Магура” (ГУР Міноборони), “Сі Бебі” (СБУ) та інших подібних методів, які реалізують Військово-морські сили ЗСУ”, — розповів постійний представник України в ООН Сергій Кислиця в соцмережі Х.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 560 тисяч осіб. За добу було ліквідовано 1 200 російських солдатів, знищено вісім танків, 15 бронемашин, 62 артилерійські системи та десятки одиниць іншої техніки росіян.

https://www.youtube.com/watch?v=h4Li2IRw1_I

Читайте також: До 2 тис. російських солдатів і близько 400 “вагнерівців”: загрозу для України з боку Білорусі оцінив Селезньов

Прямий ефір