Удари по російських НПЗ стали ефективнішим інструментом, ніж економічні санкції, — Снєгирьов

Пожежа на НПЗ у Росії. Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Нанесення ударів по нафтопереробних і нафтовидобувних підприємствах Російської Федерації — це та ахіллесова п’ята для Росії. За даними наших західних партнерів, наразі виведено близько 14% нафтопереробних підприємств з ладу і, відповідно, зменшено можливість експортних операцій РФ. Про це сьогодні, 13 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

За його словами, саме нанесення ударів по НПЗ у РФ значно підірвало російську економіку.

“Слід зазначити, що липень місяць якраз був граничним місяцем для так званих тимчасових обмежувальних заходів щодо заборони експорту бензину і дизельного палива з території Росії. Наразі скасування цих обмежувальних заходів немає. Ба більше, їх продовжено ще на пів року. Це свідчить про те, що відновити в повному обсязі нафтопереробну промисловість, порушену внаслідок ударів українських безпілотників — не вдалося”, — констатував військово-політичний експерт.

Він також нагадав, що, за даними американської розвідки, падіння продажів і, відповідно, зниження рівня експортних операцій на нафтовому ринку Росії — близько 17%.

“Тому ми можемо говорити про те, що подібна тактика нанесення ударів показала свою ефективність у порівнянні навіть з економічними санкціями наших стратегічних партнерів. Тому удари по НПЗ на території Російської Федерації залишаться в пріоритеті діяльності української розвідспільноти. Ще раз наголошую — це єдиний ефективний спосіб запобігти можливості, відповідно, поповнення російської скарбниці за рахунок так званих “кривавих доларів”, — резюмував Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Перший транш виробить алгоритм подальшого надходження в Україну коштів від заморожених росактивів, — Устенко

Прямий ефір