Росія програє інформаційну війну, — Рейтерович

Ігор Рейтерович. Скріншот: uatv.ua

Істерика російської пропаганди щодо удару по “Охматдиту” не впливає на ставлення світу до цього теракту. Кампанія з дезінформації щодо масованого обстрілу України 8 липня спрямована на ту аудиторію, яка продовжує підтримувати Росію. Про це сьогодні, 11 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог Ігор Рейтерович.

“Ця кампанія істерії впливає на тих, хто підтримує Російську Федерацію, або живе у світі постійних теорій змов, у яких “не все так однозначно”. РФ хоче зберегти цю аудиторію. Спроба Росії вивести це на більш глобальний рівень була зроблена тільки під час засідання Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй. Вкотре російська інформаційна кампанія провалилася, але вони продовжують на неї витрачати сили, ресурси, гроші. Головна мета Росії — посіяти сумніви, що ніщо не є правдою, все є можливим”, — пояснив він.

Таким чином Росія програє інформаційну війну, яку сама ж і розв’язала, впевнений політолог.

“Глобально у Росії нічого на інформаційному рівні не виходить. Вони повністю програють інформаційну війну, яку самі й розв’язали. Вони намагатимуться й надалі вигадувати більш абсурдні звинувачення, намагатимуться відвернути увагу від тих злочинів, які скоює РФ”, — резюмував він.

Читайте також: Путін росіянам брехав завжди, — Романова про фейки РФ про удар по “Охматдиту”

Прямий ефір