Б’ємося за більшу кількість ППО та літаків F-16 для України, — Зеленський наприкінці 867-го дня війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Саміт НАТО, допомога партнерів, відновлення “Охматдиту”, посилення протиповітряної оборони (ППО). Про це сьогодні, 9 липня, розповів президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до громадян, інформує FREEДОМ.

Президент зауважив, що починається саміт НАТО, на якому будуть йти перемовини за більшу кількість ППО для України.

“Я впевнений, що буде. Б’ємося за більшу кількість літаків. F-16. Ми боремося, щоб були. Б’ємося за додаткові гарантії безпеки для України — а це зброя й фінанси, політична підтримка. Б’ємося за необхідні рішучі дії Америки та Європи — те, що зміцнить наших воїнів”, — сказав він.

Зеленський зазначив, що керівництво робить все, щоб російський терор програв.

“І це треба не лише нашій державі — це всім потрібно, буквально кожному партнеру, усім народам. “Охматдит” ми відновимо. З Кабміном я на зв’язку. Є перше рішення — 100 млн грн на підтримку “Охматдиту”. Буде ще 300 млн грн”, — розповів глава держави.

Будуть і інші рішення і для Києва, і для міст Дніпровщини, і Донеччини. Всім дітям, усім сім’ям – усім, хто постраждав, допоможемо, сказав Зеленський.

“Дякую і всім нашим людям, які підтримали “Охматдит”, які збирають на UNITED24, які допомагають: компаніям, волонтерам, усім, хто об’єднався зараз. Це наша єдність, українська, така потрібна”, — констатував він.

Президент подякував лідерам, країнам — усім, хто вчора й сьогодні засудив російський терор.

“Ми цінуємо вашу підтримку, друзі! Ми на телефоні — ми працюємо з партнерами зараз, щоб ніхто не мовчав. Щоб усі засуджували. І дуже хочеться, щоб усі діяли. Щоб були саме ті рішення, які повернуть безпеку. Зокрема рішення тут, у Вашингтоні, тут, на саміті НАТО”, — резюмував він.

Читайте також: 100 млн грн виділив Кабмін України на відновлення “Охматдиту”

Прямий ефір