Аварійно-рятувальні роботи на території “Охматдиту” завершено

Рятувальник біля руїн лікарні. Фото: t.me/Klymenko_MVS

На території дитячої лікарні “Охматдит” у Києві сьогодні, 9 липня, спецслужби завершили аварійно-рятувальні роботи. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, інформує FREEДОМ.

Унаслідок ракетного удару по “Охматдиту” загинуло двоє людей, 32 дістали поранення.

За даними місцевої влади, вісьмох дітей з “Охматдиту” госпіталізовано з травмами. Ще 94 дитини транспортували в інші медичні заклади для продовження лікування.

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що під час удару в лікарні перебували 627 дітей. Тих, кому дозволяв стан здоров’я, тимчасово виписали.

Сьогодні в столиці України — День жалоби.

Тим часом СБУ отримала нові докази того, що Росія вдарила по “Охматдиту” ракетою Х-101. Зокрема, на місці трагедії виявлено уламок двигуна крилатої ракети Х-101 на додаток до раніше знайдених фрагментів. Висновки експертів однозначні — це був цілеспрямований удар. Про це свідчать не тільки уламки ракети, знайдені на місці удару, а й аналіз даних траєкторії польоту, характер ушкоджень, а також велика кількість відео- та фотоматеріалів.

Читайте також: Ударом по дитячій лікарні в Києві РФ показує, на що готова заради примусу України до переговорів, — Умланд

Нагадаємо, російська армія завдала масованого ракетного удару по Україні 8 липня, випустивши понад 40 ракет різних типів. Під ударами перебували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов’янськ, Краматорськ.

Читайте також: Росія вдарила по “Охматдиту”: особливості атаки, наслідки та варіанти захисту обговорили експерти

Прямий ефір