Окупанти вивозять з тимчасово окупованої частини Донеччини українське зерно нового врожаю — подробиці

Ілюстративне фото: minagro.gov.ua

Черговий рейс із краденим українським збіжжям організували російські загарбники з порту тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області. Ворог вивіз понад 80 тис. тонн зерна — це вже нова партія цьогорічного врожаю, повідомляє FREEДОМ із посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС) України.

Від початку року окупанти організували з Маріуполя до Росії понад 15 рейсів із українським збіжжям з тимчасово окупованих територій України.

“Крадіжки українського хліба з тимчасово окупованих територій України відбуваються під керівництвом російських військових чиновників та місцевих колаборантів, які пішли на співпрацю із ворогом. Нещодавно активісти “Кібер Спротиву” отримали доступ до пошти Захарія Джіоєва, заступника керівника Федерального агентства морського та річкового транспорту, яке займається вивозом вкраденого українського зерна”, — йдеться в повідомленні ЦНС.

Читайте також: Росія “легалізує” вкрадене в Україні зерно — аналіз експерта

Нагадаємо, раніше речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук розповів, що Росія використовує захоплені в України порти Азовського моря для вивезення награбованого. У ці порти заходять російські цивільні судна “сірого” флоту.

Прямий ефір