Українська культура — багата і різноманітна, і потребує захисту, — Русопулос

Теодорос Русопулос. Фото: uatv.ua

Русифікація України, заперечення культурної самобутності її народу, а також руйнування її спадщини порушують Європейську культурну конвенцію. Про це на полях літньої сесії ПАРЄ заявив президент асамблеї Теодорос Русопулос, повідомляє FREEДОМ.

Документ, який систематично порушують російські окупаційні війська, зокрема, був ратифікований РФ ще 1991 року.

“Русифікація України та заперечення культурної самобутності її народу, пошкодження та руйнування пам’яток в Україні ще більше порушують Європейську культурну конвенцію, яка цьогоріч відзначає своє 70-річчя і також була ратифікована Російською Федерацією ще в 1991 році. Метою цієї конвенції є розвиток взаєморозуміння між народами Європи та взаємне визнання культурного розмаїття, а також захист європейської культури”, — сказав Русопулос.

Заморожені активи РФ можуть бути використані і для відновлення зруйнованих і пошкоджених об’єктів культурної спадщини.

“Українська культура багата і різноманітна і потребує захисту не тільки заради наших українських друзів, а й заради нашої спільної європейської культури. На минулій сесії учасники Парламентської асамблеї закликали використати російські заморожені активи в наших державах-членах для відновлення України. Відновлення об’єктів культурної спадщини є важливою частиною відновлення України”, — пояснив президент асамблеї.

Читайте також: Берсе став новим генеральним секретарем Ради Європи

Прямий ефір