ПАРЄ одноголосно ухвалила резолюцію про захист дітей з особливими освітніми потребами в Україні

Зала засідань ПАРЄ Фото: uatv.ua

Парламентська асамблея Ради Європи на літній сесії одноголосно ухвалила резолюцію про захист дітей з особливими освітніми потребами в Україні. Про це сьогодні, 24 червня, телеканалу FREEДОМ повідомив член української делегації в ПАРЄ Павло Сушко.

“Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про захист дітей з особливими освітніми потребами. Ця резолюція реальний інструмент для навчання дітей”, сказав він.

Член української делегації зазначив, що ПАРЄ визнала вузьке сприйняття інклюзії та розширила його поняття.

“Тепер спеціальна освіта існуватиме нарівні з інклюзією і саме батькам дітей з особливими освітніми потребами ухвалюватимуть рішення, який вид освіти їм підходить”, наголосив Сушко.

Крім того, за його словами, учасники ПАРЄ не змогли обійти увагою питання повернення українських дітей, депортованих Росією.

“Тема дітей завжди об’єднує. Я міг у цьому переконатися у Верховній Раді, коли порушив питання про захист дітей з особливими освітніми потребами. Тема дітей це одноголосна підтримка. І тут, у ПАРЄ, те саме. Нашу резолюцію ухвалили одноголосно… Тепер у нас, в Україні, захищені спеціальні школи… Наш уряд тепер має забезпечити існування таких шкіл, забезпечити фінансування і право вибору батьків або інклюзивне [навчання], або спеціальну освіту”, резюмував Павло Сушко.

Читайте також: Україну вже ніколи не збити зі шляху в об’єднану Європу, — Зеленський у зверненні наприкінці 852-ї доби війни

Нагадаємо, 24 червня у Страстбурзі стартувала літня сесія ПАРЄ.

Прямий ефір