Доходи від заморожених у ЄС російських активів почнуть надходити в Україну вже наступного тижня, — Боррель

Ілюстративне фото: slovoidilo.ua

Доходи від заморожених у Європейському Союзі російських активів почнуть надходити в Україну вже наступного тижня. Про це сьогодні, 24 червня, перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у Люксембурзі заявив верховний представник ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент телеканалу FREEДОМ в Європі.

Він додав, що особливо важливо забезпечити безперервність надходження цієї допомоги в Україну, попри той факт, що російський диктатор Володимир Путін на тлі проведення Глобального саміту миру у Швейцарії шукає можливість закупити ще більше зброї.

“Перша тема для розгляду, як завжди, — Україна. Після саміту (Глобального саміту миру, — ред.) у Швейцарії, де було відкрито дипломатичний шлях, й відповідь Путіна — це його поїздки до Північної Кореї, скрізь, де він може отримати зброю, він явно готується до довгої війни. З нашого боку дипломатичний шлях повинен продовжувати працювати, але ми повинні збільшити нашу підтримку України. У нас є ці доходи від заморожених активів, і ми повинні шукати спосіб їх використання, уникаючи будь-яких блокувань. У нас є спосіб, що дозволяє зробити цю роботу швидко. Перший транш грошей надійде наступного тижня, у липні. Другий прийде через кілька місяців. Ці гроші неможливо зупинити. Їх необхідно використовувати, й у нас є юридична процедура, що дозволяє уникнути будь-якого блокування”, — сказав Боррель.

Читайте такожЦе виплачені наперед репарації РФ, — Длігач про виділення Україні кредиту в 50 млрд доларів

Нагадаємо, згідно з рішенням, ухваленим на зустрічі країн-членів G7 13 червня, до кінця року Україна має отримати кредит на 50 млрд дол. під заставу доходів, отриманих від іммобілізованих російських активів.

Прямий ефір