Барбадос і Маршаллові острови приєдналися до комюніке Саміту миру

Логотип саміту миру. Фото: eda.admin.ch

До підсумкового комюніке Саміту миру, який відбувся 15-16 червня у Швейцарії, приєдналися ще дві країни — Барбадос і Республіка Маршаллові острови. Про це сьогодні, 22 червня, повідомив президент України Володимир Зеленський у соцмережі Х, інформує FREEДОМ.

“Ми бачимо зростання глобальної підтримки формули миру, тобто, підтримки Статуту ООН, який ми хочемо повернути на повну силу. На цьому шляху кожен голос однаково важливий і значущий. Ми цінуємо наших партнерів з острівних держав і закликаємо всіх приєднатися до нас у розробці бачення справедливого миру для України та всіх країн світу. Кожен може зробити свій внесок. Це вже п’ятий і шостий новий підпис під комюніке після інавгураційного Саміту миру. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб їхня кількість продовжувала зростати”, — написав Володимир Зеленський.

Читайте також: Україна налаштована на те, щоб другий Саміт миру відбувся в одній із країн так званого глобального Півдня, — Кулеба

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру, в роботі якого взяла участь 101 делегація з різних країн і міжнародних організацій. За підсумками саміту було ухвалено комюніке, яке підтримали 80 країн і чотири міжнародні організації.

Пізніше документ підписали Організація американських держав і Антигуа і Барбуда, а також Замбія.

Читайте також: За підсумками Саміту миру: Київ готується до другої зустрічі — деталі (ВІДЕО)

Прямий ефір