Ворог не очікував такого розвитку БпЛА в Україні — подробиці від аналітика

Українский захисник. Фото: Facebook/3 окрема штурмова бригада

Військово-промисловий комплекс (ВПК) України здійснив черговий прорив — у сфері безпілотних літальних апаратів (БпЛА). Українські безпілотники тепер здатні збивати розвідувальні БпЛА ворога. Про це сьогодні, 22 червня, сказав в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Це найсерйозніший прорив в інноваційній системі ВПК України. Причому росіяни самі не очікували такого розвитку систем безпілотних літальних апаратів в Україні. Йдеться про те, що донедавна російські безпілотники фактично без проблем могли моніторити повітряний простір України та давати цілєвказівки, перебуваючи поза зоною досяжності українських систем ППО. Як бачимо, і ця проблема вирішується поступово шляхом удосконалення тактико-технічних характеристик українських безпілотників, які зараз використовуються і для знищення розвідувальних безпілотників противника”, — зазначив він.

Снєгирьов також наголосив, що Україна випускає безпілотники з дальністю польоту від 1,5 тис. км, що дозволяє накривати значні території РФ. Завдяки цьому завдаються серйозні удари по російській економіці.

“Російська сторона втрачає гроші не лише на зменшенні експорту нафтопродуктів, а й на зменшенні можливостей російського ВПК. Якщо раніше “Панцир-С1” подавалася як зброя, аналогів якій немає, то тепер пакет відповідних договорів на купівлю і “Панцир-С1″, і С-400 значно скоротився. Світ побачив, що російська система ППО не здатна прикрити навіть об’єкти ядерної тріади своєї країни, не кажучи вже про те, що ці системи ППО зможуть ефективно розв’язувати поставлені завдання в інших країнах”, — коментує гість ефіру.

Він також звертає увагу, що поряд із удосконаленням безпілотників Україна нарощує і їхню кількість, що також неприємно вражає ворога.

“Давайте подивимося на статистику останніх ударів. Понад 100 безпілотників за одну ніч завдали ударів по території Російської Федерації. Це була приємна новина для українців і дуже неприємна для росіян, які зрозуміли, що можливості українського ВПК зросли пропорційно до тих викликів, які стоять перед Україною. Згадаймо навіть і заяву ексголови “Роскосмосу” Рогозіна, який нібито зараз перебуває на Запорізькому напрямку, про те, що Збройні сили України на даній ділянці фронту за один день лише по його підрозділу випускають близько 150 безпілотників… А таке не лише на Запорізькому напрямку, а й на інших ділянках фронту”, — прокоментував Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, 20 та 21 червня Україна завдала ряд успішних ударів по російській нафтопереробці. Безпілотниками були атаковані чотири російські нафтопереробні заводи (НПЗ), розташовані в Краснодарському краї та Астраханській області РФ, склад пально-мастильних матеріалів ворога в Тамбовській області та нафтобаза “Енемська” в Республіці Адигея. Крім того, завдавалися удари по місцям зберігання та підготовки до застосування “Shahed-136/Герань-2”, навчальним корпусам, пунктам управління та зв’язку розрахунків цих безпілотників, розташованих у Краснодарському краї.

Прямий ефір