Лінію бойового зіткнення вдалося стабілізувати, — Федоренко про ситуацію на Харківському напрямку

Юрій Федоренко. Фото: facebook.com

За місяць на Харківському напрямку вдалося стабілізувати лінію бойового зіткнення, росіяни вже не можуть просуватися тими темпами, як було раніше. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM сьогодні, 14 червня, розповів командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес”, що воює у складі 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, Юрій Федоренко.

“За місяць на Харківському напрямку вдалося стабілізувати лінію бойового зіткнення. Попри перевагу в живій силі, артилерії, російська армія вже не може просуватися далі тими темпами, які були раніше. Якщо говорити про ділянку фронту Пильне, Стрілеча, Глибоке, то тут Сили оборони не просто утримують активну позицію. Кілька днів тому було проведено заходи, які дозволили нам відбити в противника ще одну посадку та закріпитися на новій позиції”, — розповів Федоренко.

За його словами, якщо говорити про Вовчанськ, то там ідуть складні бої, бо вони затягнулися в житлову забудову.

“Бої йдуть буквально за кожен будинок і підвал. Але Збройні сили України (ЗСУ) ведуть активну боротьбу з противником — вдається відбивати зайняті ворогом позиції, дуже багато військових противника взято в полон”, — додав військовий.

Він зазначив, що противник почав змінювати тактику ведення бою порівняно з тим, як розпочинався наступ на область. Але вона нічим не відрізняється від тактики, що застосовується на інших ділянках фронту — в Донецькій і Луганській областях.

“Під час свого вторгнення в Харківську область противник дуже активно застосовував броньовану техніку. Як наслідок — Сили оборони спалили дуже багато різної бронетехніки ворога. Тому на сьогодні російська армія використовує високоманеврові машини на кшталт “баггі”, колісні мотоцикли. Також почала використовувати менше легкоброньованої техніки. Щодо живої сили, то сьогодні спостерігається її максимальна концентрація на цьому напрямку. Вони невеликими групами підтягуються до лінії Сил оборони та при накопиченні потрібної кількості живої сили намагаються їх штурмувати. Українським військовим вдається стримувати подібні штурми досить успішно”, — прокоментував гість ефіру.

Він також розповів про те, що за два кілометри від Вовчанська противник намагається облаштовувати фортифікації.

“Одна з особливостей російських окупаційних військ у тому, що вони вміють дуже добре копати. Тому на всіх територіях, які вдалося окупувати противнику, він намагається будувати фортифікаційні споруди. Водночас Сили оборони бачать усі переміщення противника і намагаються не допустити їхнього укріплення на цих територіях. Тому активно знищують ворога. Лінія, яку вони намагаються зробити, їм точно не допоможе”, — резюмував Юрій Федоренко.

Читайте також: Наступ окупантів на Харківському напрямку захлинувся, але не закінчився — деталі від Поповича

Прямий ефір