Ядерні навчання Росії та Білорусі нагадують неузгоджене ІПСО, — Бульба

Сергій Бульба. Фото: bel-news.by

За офіційною інформацією, Білорусь приєднується до навчань Росії із застосування ядерної зброї, але все це нагадує погано узгоджене ІПСО. Досі немає перевіреної інформації, чи перебуває ядерна зброя в Білорусі; Володимир Путін мовчить, що підписав із лідером Китаю Сі Цзіньпіном угоду про незастосування ядерної зброї; керівництво РФ всіляко шантажує ураженням — все це схоже на маніпуляції. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів білоруський громадський діяч, організатор “Білого легіону” Сергій Бульба. 

“Перший етап навчань нібито Білорусь проводила сама, своїми силами, своїми можливостями. Ми досі не маємо реального підтвердження про наявність ядерної зброї на території Білорусі. Є версія про те, що Путін остерігається самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку в руки передавати ядерну зброю. Тому поки що це все нагадує ІПСО, причому не дуже узгоджене”, — сказав він.

Ядерний шантаж, до якого вдається Путін, теж нагадує частину маніпуляції та тиску на політичних суперників.

“Візит Путіна до Китаю, де вони з Сі Цзіньпіном одним із підсумкових документів підписують угоду про незастосування будь-якої ядерної зброї. При цьому, повернувшись назад до Росії, Путін мовчить про цей підсумковий документ. При цьому в Петербурзі на економічному форумі збирають спеціально західних журналістів, яким починають розповідати знову про ядерну зброю і як страшно вони її будуть застосовувати”, — розповів Бульба.

Він зазначив, що безліч так званих “червоних ліній” уже було подолано.

“При цьому дрони вразили підрозділ ракетних військ стратегічного призначення Росії. По суті, за сьогоднішнім законодавством російським, тільки за натяк про можливість ураження цих радіолокаційних станцій (РЛС) Росія могла вже починати підготовку до ядерної війни. Чергова “червона лінія” подолана”, — пояснив експерт.

Читайте також: Чи може Україна бити по військових цілях у Білорусі — думка політолога

Прямий ефір