Терористичні дії Кремля в Україні відкрили очі західним політикам, — Войджер

Марк Войджер. Фото: espreso.tv

Україні давно потрібно було дозволити використовувати західну зброю по військових об’єктах на території РФ. Своїми нахабними агресивними діями Кремль налаштовує світ проти себе. Про це сьогодні, 9 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив директор магістерської програми з глобального менеджменту в Американському університеті в Києві Марк Войджер.

“Давно пора було дозволити Україні використовувати західну зброю. Два роки, на жаль, Захід самообмежувався через російську гібридну війну, яка була спрямована на залякування західного суспільства і навіть західних урядів. Але через два роки західні вищі чиновники переконалися, що “червоних ліній” Москви не існує, що це просто інформаційна завіса. І сьогодні, нарешті, ми бачимо логічний дозвіл з боку США, з боку навіть Німеччини, НАТО завдавати ударів західною зброєю по військових цілях у Росії”, — сказав він.

У Путіна залишався єдиний варіант загрози — “ядерний кийок”.

“Він ним постійно розмахує, але ніхто вже не вірить, що він реально може користуватися ним”, — зазначив Войджер.

Тепер країни НАТО обговорюють ініціативу президента Франції Макрона про відправлення в Україну військових інструкторів.

“Хто б міг подумати, що Франція говоритиме про відправлення військових? Звичайно, зараз ідеться про інструкторів. Але, на мій погляд, очі західних політиків відкриваються. І, знаєте, відкриваються саме Кремлем. Тому що Росія постійно завдає терористичних ударів по Україні. Тобто своїми діями Кремль просто підштовхує західних лідерів до сміливих рішень. Шольц, Макрон і багато інших політиків уже прокинулися і почали не тільки говорити, а й діяти для цілковитої підтримки України та проти Кремля”, — наголосив спікер.

“Думаю, що всі вже зрозуміли цю невблаганну логіку війни й що дійсно нема чого боятися, самообмежуватися. І треба Україні дати все, що вам потрібно, й більше. І потрібно зняти всі ці безглузді заборони, які існували, щоб ви серйозно зайнялися своїм захистом і реально захистом Заходу. Я дуже радий, що навіть занадто дипломатичні, занадто нерішучі політики вже теж приєдналися до “яструбів”, — додав Войджер.

Читайте також: Байдена закликають зняти всі заборони для України на удари американською зброєю по РФ — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, 15 західних країн дозволили Україні завдавати ударів їхньою зброєю по військових цілях у Росії, однак, тільки в прикордонних з Україною районах.

Читайте також: “Хаймарсами” ми не дістанемо до військових аеродромів і установок С-300 в Росії, — Снєгирьов

Прямий ефір