Путіну не вигідно, щоб війна виходила за рамки України, — Олевський

Тимур Олевський. Фото: bitva.wiki

У відповідь на дозвіл партнерів України використовувати західну зброю для завдання ударів по військових об’єктах РФ, російський диктатор Путін вкотре почав залякувати тим, що Москва може почати постачання далекобійної зброї противникам західних країн. Путін дуже боїться того, що війна вийде за рамки України та почнеться на території РФ. Про це сьогодні, 6 червня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів шеф-редактор новин видання The Insider Тимур Олевський.

“Путін дуже переживає через плани Заходу серйозно допомагати зброєю Україні. І не тільки зброєю, а й, можливо, особовим складом. Крім того, останні місяці ведуться активні розмови про те, що Україна має право бити по цілях на території Росії. Тому ці погрози — остання спроба зробити що-небудь, щоб ракети не долітали до російських цілей”, — розповів журналіст.

За його словами, для Путіна велика проблема в тому, що війна може переступити на територію Росії.

“Путін не зможе пояснити росіянам, як він міг допустити це. А вони зі свого боку дуже скоро побачать ціну цієї війни для себе. Господарю Кремля не дуже хочеться, щоб у Росії хтось побачив ціну війни, крім тих, хто безповоротно пішов на фронт. Тому, я думаю, це була остання відчайдушна погроза Путіна”, — зазначив експерт.

На його думку, погрози російського диктатора так і залишаться простими погрозами, тому що Захід на корені припинить усі спроби щось комусь передати.

“Теоретично Путін може лякати США, що передасть далекобійну зброю ХАМАСу, Північній Кореї або Ірану. Але насправді ці погрози — з розряду застосування ядерної зброї. Це “червона лінія”, яку Сполучені Штати не дозволять перетнути РФ. Ні під яким приводом. Реакція буде блискавичною. І Путін це розуміє, тому відчайдушно намагається вмовити й не дозволити Україні отримати чергову стратегічну перевагу у зброї. Адже насправді у російського диктатора залишається єдина перевага — величезна кількість людей, яких йому не шкода відправляти на фронт”, — резюмував Тимур Олевський.

Читайте також: Влада в Росії стає спадковою, — Олевський

Прямий ефір