Візит Зеленського в Азію — це частина підготовки до Глобального саміту миру, — Олещук

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна закликає азійські країни до політичної підтримки. Поїздка президента України Володимира Зеленського до Азії та участь у низці заходів — це частина залучення важливих у світовій політиці країн до Глобального саміту миру. Про це сьогодні, 3 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог, доктор політичних наук Петро Олещук.

“Підсумки будуть зрозумілі вже найближчим часом, коли ми побачимо представництво регіону на міжнародному саміті миру, який має відбутися буквально за два тижні у Швейцарії. Участь президента України у відповідних заходах, візит у Південно-Східну Азію — все це частина підготовки України до цього саміту, який справді важливий”, — сказав він.

Росія застосовує всі можливі методи тиску на країни, які підтвердили свою участь у саміті, зазначив експерт.

“Росія дійсно докладає всіх зусиль для того, щоб цей саміт зірвати, зробити менш представницьким. РФ під’єднала зв’язки з Китаєм для того, щоб використати його вплив на проведення цього саміту”, — наголосив він.

Зеленський під час особистої зустрічі з президентом Філіппін Фердинандом Маркосом-молодшим розповів про підготовку до першого Глобального саміту миру і наголосив на важливості представлення країн Південно-Східної Азії на цьому заході. Філіппіни погодилися взяти в ньому участь.

“У саміті візьмуть участь Філіппіни — важлива для нас держава, один із найважливіших партнерів США в Тихоокеанському регіоні. Це держава, на яку США роблять ставку з погляду забезпечення стабільності в регіоні, стримування Китаю. Для України важливо встановлювати й підтримувати відносини з усіма потенційними союзниками, які протистоять “осі зла”, — пояснив Олещук.

Читайте також: Віцепрезидентка США візьме участь у Глобальному саміті миру

Прямий ефір