Захід готовий стирати “червоні лінії”: чому партнери України зняли заборону на використання своєї зброї по території РФ, розповів Мусієнко

Олександр Мусієнко. Скріншот: YouTube

Уже 15 західних країн дали свою згоду на те, щоб Україна могла бити їхньою зброєю по військових об’єктах на території Росії. Союзники України зацікавлені в тому, щоб не дати російським військам можливості просуватися вглиб України, а також надсилають чіткий сигнал до Кремля про готовність перетинати “червоні лінії”. Про це сьогодні, 1 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“США і Захід готові до стирання чергових “червоних ліній”, які були раніше. Вони готові йти далі, попри обережні підходи, і посилають відповідний сигнал Кремлю. Російська військова машина знахабніла, вони вже почали будувати тимчасові пункти дислокації за 10 км від українських кордонів. Тому українські сили обрушать усю міць на війська й озброєння, склади російських військ, які знаходяться в Бєлгородській і Курській областях”, — сказав він.

Росія має бути готовою до того, що на всі її ескалаційні дії та провокації надходитиме рівноправна відповідь.

“Володимир Путін досить часто виходить і робить заяви про створення “санітарної зони” в Україні. Він повинен розуміти, що будь-які спроби Росії діють у рамках ескалації агресії та натикатимуться на таку відсіч і протидію, що йому доведеться пожинати плоди його дій, і на території Росії створюватимуться такі зони. Логіка в тому зараз, щоб не дати поширюватися далі російській агресії та російським військам. Мати можливість вести наступальні дії. Створити серйозні проблеми для російських військ, логістики й відкинути зараз російські війська від кордонів України на відстань, яка буде ускладнювати для них логістику”, — пояснив Мусієнко.

Читайте також: Санкції, заморожені активи РФ, ППО, військова допомога: Зеленський зустрівся з делегацією Комітету із закордонних справ Палати представників США

Прямий ефір