Угорщина блокує понад 40% усіх ініціатив Євросоюзу, які стосуються України, — політолог

Прапори ЄС та Угорщини. Фото: gettyimages.com

Угорщина блокує 41% усіх ініціатив Європейського Союзу, які стосуються України. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

Він зазначив, що Будапешт збирається блокувати 14-й пакет санкцій проти РФ.

“Як на мене, це якийсь запит на додатковий чек із Москви, що бачите, Володимире Володимировичу, як ми добре працюємо, як ми блокуємо, як ми гальмуємо введення нового пакету санкцій… За фактом ми завжди бачимо вже, по якому колу це відбувається. Коли Угорщина від самого початку починає розповідати про необхідність повного блокування санкційного пакету, а потім це все виливається в певні невеличкі поступки щодо, наприклад, певних фізичних осіб або юридичних осіб, які не змінюють кардинально й концептуально той пакет санкцій, який замислювався на рівні Європейського Союзу”, — сказав він.

Чаленко вважає, що Угорщина зараз не вплине серйозно на ухвалення нового санкційного пакету, але може загальмувати процес.

“Ми вже бачимо, навіть наші балтійські друзі підрахували, що Угорщина блокує 41% усього, що стосується України, або російських санкцій. Ви уявляєте, наскільки вони працюють, не покладаючи рук, не висловлюючи волю угорців, а працюючи безпосередньо на Москву? Тобто Сіярто (міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, — ред.) можна було б без проблем призначити послом Росії в Угорщині”, — сказав політолог.

Читайте також: Угорщина залишається троянським конем Росії у серці Європейського континенту, — Желіховський

Нагадаємо, раніше політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко заявив, що головування Угорщини в Раді ЄС може стати проблемою для України.

Прямий ефір