Україні необхідні F-16, щоб протистояти перевазі РФ у повітрі, — Умєров

Рустем Умєров. Фото: ap.org

Україна розраховує, що західні союзники нададуть винищувачі F-16 як військову допомогу вже дуже скоро. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров, повідомляє FREEДОМ.

За його словами, зараз російські військові намагаються відкрити новий фронт на півночі та готуються для наступу розгорнути угруповання до 300 тис. осіб. Україна тримає оборону, проте Збройним силам України (ЗСУ) потрібно більше зброї та ракет дальньої дії, щоб не дати росіянам прорвати фронт. Однак тільки половина західної військової допомоги надходить в Україну вчасно.

“Ми витримуємо, але, звичайно, нам потрібно більше зброї, нам потрібно більше вогневої потужності, нам потрібні ракети великої дальності, щоб не допустити військових РФ до нашої держави. А вони чують, що постачання зброї не надходять вчасно, і вони цим користуються. Противник щодня використовує для нападу на нас до 300 літаків і 300 вертольотів. Тому нам потрібно стільки F-16, скільки ми можемо отримати. На даному етапі ми зосереджені на підготовці нашого особового складу, на інфраструктурі, на залученні команд технічного обслуговування, щоб протистояти їхній перевазі в повітрі”, — заявив Умєров.

Читайте також: Зеленський ознайомився з процесом підготовки літаків F-16 для України на бельгійському аеродромі “Мелсбрук” (ВІДЕО)

Прямий ефір