Часів Яр — найгарячіша ділянка по всій лінії зіткнення — деталі від Коваленка

Олександр Коваленко. Скріншот: uatv.ua

Російським військам наказали збільшити наступальні дії в районі міста Часів Яр Донецької області. Про це сьогодні, 25 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“У районі Часового Яру ситуація складна і напружена. Це найгарячіша точка на сьогоднішній день на всій лінії зіткнення, оскільки для російських окупаційних військ місто являє собою гранично важливу локацію”, — сказав він.

Оглядач зазначив, що Часів Яр є найвищою точкою в регіоні.

“Тому вони отримали команду з другої половини травня значно наростити наступальні дії на сам Часів Яр, при цьому не до кінця створивши умови для цих наступальних дій, а саме на південному фланзі”, — наголосив Коваленко.

За його словами, ситуація з Кліщіївкою та Андріївкою залишається невирішеною для російських військ.

“Іванівське частково залишається під контролем України в декількох локаціях. Це означає, що російські війська не впевнені у своєму становищі на південному фланзі, і починати наступ на Часів Яр — передчасно. Але їх женуть у спину, їм потрібні результати, особливо з огляду на покрокову допомогу, яку Україна отримує від партнерів, і її появу в найбільш небезпечних локаціях”, — акцентував оглядач.

Він також зазначив, що місто Часів Яр є однією з таких критичних точок на лінії фронту.

“Вони намагаються укріпитися на східних околицях, у районі каналу, який є частиною східної частини Часів Яру. Найзапекліші бої нині відбуваються саме тут. Загалом, на цей момент наступ призвів до того, що втрати у російських військ на цьому напрямку різко зросли, як у людських ресурсах, так і в механізованих підрозділах, які вони зараз активно залучають для посилення штурмових операцій”, — підсумував Олександр Коваленко.

Читайте також: Пів мільйона окупантів ліквідовано за час  повномасштабного вторгнення РФ, — Генштаб ЗСУ

Як повідомлялося, впродовж минулої доби на фронті відбулося 90 бойових зіткнень. Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та техніці, підтримку з повітря. Українські військові дають бій ворогу, а на окремих напрямках здійснюють результативні штурмові дії для покращення стійкості оборони та відновлення позицій.

Прямий ефір