29 російських атак відбито на Бахмутському напрямку, 26 — на Новопавлівському: ситуація на фронті

ЗСУ. Фото: Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

78 бойових зіткнень відбулося між Силами оборони України та російськими окупаційними військами впродовж минулої доби. Ворог атакував на п’ятьох напрямках. Найгарячіше було на Бахмутському та Новопавлівському. Про це сьогодні, 12 квітня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

Упродовж доби ворог завдав по Україні 54 ракетних та 126 авіаційних ударів, а також здійснив 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів з авіації зазнали майже 30 населених пунктів, переважно у Донецькій області, а також у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській та Запорізькій областях. Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському та Лиманському росіяни наступальних (штурмових) дій не вели.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 29 атак противника в районах Білогорівки Луганської області, Виїмки, Роздолівки, Кліщіївки, Верхньокам’янського та Іванівського Донецької області, де росіяни за підтримки авіації намагалися покращити тактичне положення.

На Авдіївському сім атак відбито в районах населених пунктів Новокалинове, Уманське, Первомайське та Нетайлове Донецької області, де противник за підтримки авіації намагався вибити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Урожайне. Росіяни намагалися прорватися 26 разів.

На Оріхівському ворог атакував українські позиції п’ять разів у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни здійснили сім безуспішних атак, намагаючись вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Захисники України продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки й по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по засобу протиповітряної оборони, станції радіоелектронної боротьби (РЕБ) та двох районах зосередження особового складу ворога.

Нагадаємо, у ніч на сьогодні, 12 квітня, російська армія вчергове атакувала Україну з повітря. Використала 18 засобів повітряного нападу. Захисники українського неба збили 16 з них.

Прямий ефір