Сили оборони України нарощують застосування окопної РЕБ, — Калашников

Ілюстративне фото: defence-ua.com

Сили оборони України нарощують застосування окопної радіоелектронної боротьби (РЕБ), яка справляється з російськими дронами малого радіуса дії. Про це сьогодні, 11 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади Олег Калашников.

Він зазначив, що російські окупанти масово застосовують безпілотні літальні апарати різної вартості, різних видів та класів — від розвідувальних до дронів-камікадзе. БпЛА-розвідка та артилерія створюють своєрідний симбіоз, і їхня взаємодія досить налагоджена.

“Якщо брати з протидії, то можемо сказати, що у наших українських військ з’являється та потихеньку нарощується окопна РЕБ, яка все-таки вже починає справлятися з їхніми дронами малого радіуса дії”, — сказав Калашников.

Він підкреслив, що професіоналізм українських пілотів БпЛА вищий, ніж у противника.

“Навіть якщо проаналізувати відео, яке є в інтернеті, ми можемо побачити, що російські дрони-камікадзе, дрони зі скидами більше працюють по стаціонарних цілях, тобто по траншеях, стаціонарних вогневих точках. Наші ж, своєю чергою, дуже-таки професійно відпрацьовують техніку ворога в русі, ворога в русі, тобто за рівнем володіння сучасними технологіями саме в цьому напрямі наші пілоти набагато кращі”, — зазначив спікер.

Читайте також: Як засоби РЕБ “гасять” сигнали безпілотників у районі Кліщіївки — репортаж із позицій ЗСУ (ВІДЕО)

Раніше експерт у сфері авіації, заступник генерального директора компанії з виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський розповів, що в Україні поетапно створюється система низьковисотного радіолокаційного поля, яка дасть змогу бачити всі типи безпілотних літальних апаратів на великих відстанях.  

Прямий ефір