Сили оборони України домоглися тактичних успіхів на Куп’янському та Лиманському напрямках — карта війни за 7 квітня (ВІДЕО)

Українські десантники та бійці бригади “Азов” розбили колону противника. Унаслідок невдалого штурму під Тернами Донецької області російські окупанти втратили 11 одиниць техніки, один танк уцілів і дістався ЗСУ як трофей, повідомляє FREEДОМ.

Сили оборони України домоглися певних тактичних успіхів на Куп’янському та Лиманському напрямках, пишуть в американському Інституті вивчення війни. При цьому, як зазначають аналітики, загарбники продовжують спроби просунутися в напрямку міста Часів Яр і на захід від Авдіївки.

“Тобто, зараз створюються ударні кулаки, такий формат дій з кількох сторін, де проб’ють — і там уже далі розвивати наступ. Але такий варіант ми передбачаємо. Мало того, що посилено наші позиції й вогневі, і оперативні шляхом підготовлених кадрів, але ми створюємо й інші системи оборони. У цій ситуації перспектив такого наступального режиму немає”, — прокоментував ситуацію на фронті генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

Російська армія концентрує свої сили в Донецькій області. Саме там Міноборони РФ планує розвинути новий наступ. Глава української розвідки Кирило Буданов прогнозує, що його активна фаза може розпочатися під кінець весни або в перший місяць літа.

“ЗС РФ трохи просунуться в бік Часового Яру. Вони будуть рухатися в напрямку міста Покровська, стратегічного напрямку Покровськ. Ситуація досить складна, але вона під контролем”, — заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю телеканалу ARD.

Разом з тим, російські окупанти не припиняють атакувати позиції українських військових у районі Роботиного Запорізької області. Останніми днями загарбники стали активно застосовувати авіацію та ракетні удари на цій ділянці фронту.

На Таврійському напрямку Сили оборони України знищили російський розвідувальний дрон SuperCam.

А в районі села Кринки в Херсонській області на лівому березі Дніпра російські сили без успіху штурмували український плацдарм. І навіть нова тактика “масових набігів” результатів не дала. ЗСУ утримують раніше зайняті позиції.

“Окупанти створювали велику кількість малих штурмових груп, якими за “методикою тарганів”, намагалися атакувати з різних боків плацдарми ЗСУ. Були відбиті всі штурми. Нині окупанти повернулися до більш стійкої та звичної тактики. Шість штурмів за минулу добу, які теж не мали успіху”, — повідомила керівниця Об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

На тлі фронтових невдач Росія вдається до брудних і підлих, а головне заборонених методів ведення війни. Останніми місяцями російські окупанти систематично атакують ЗСУ хімічною зброєю, пише The Telegraph.

Загарбники поширили відео з черговим розстрілом полонених українських солдатів. Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Загалом за поточну добу вздовж лінії фронту відбулося 67 бойових зіткнень, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Російські окупанти атакували на Лиманському, Авдіївському та Оріхівському напрямках. Особливо активно загарбники наступають поблизу Бахмута та Новопавлівки Донецької області. Тут вони здійснили 26 і 17 атак відповідно, намагалися прорвати українську оборону, однак успіху не мали.

Загальні втрати армії РФ з 24 лютого 2022 року перевищили 447 510 військових. За минулу добу ліквідовано 820 російських окупантів. Разом з особовим складом українські захисники знищують і техніку противника. ЗСУ підбили 17 танків, 54 бойові броньовані машини та стільки ж артилерійських систем, чотири системи реактивного залпового вогню. Крім цього, українські військові збили 61 БпЛА і чотири ракети. Також знищено 89 одиниць автомобільної, спецтехніки та цистерн із пальним.

Читайте також: Бахмутський напрямок: зенітники захищають небо від російських дронів — репортаж із передової (ВІДЕО)

Нагадаємо, засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів, що російська армія має резерви в живій силі та техніці для реалізації наступальних дій, але вже аж ніяк не такі, як наприкінці минулого року.

Прямий ефір