Вивезено понад 36 млн тонн вантажів українським морським коридором, — Кубраков

Завантаження в порту "Південний". Фото: Facebook/Olexandr Kubrakov

Зерновим коридором, який Україна створила в серпні 2023 року для забезпечення безпеки руху цивільних суден зі своїх чорноморських портів, уже перевезли майже 36 млн тонн вантажів. Про це сьогодні, 6 квітня, повідомив віцепрем’єр із відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, інформує FREEДОМ.

Таким чином, за 7 місяців цим маршрутом експортували більше, ніж за рік роботи Чорноморської зернової ініціативи, з якої Росія вийшла в липні 2023 року. Україні вдалося організувати та убезпечити власний коридор у Чорному морі, попри те, що одразу після виходу із “зернової угоди” РФ почала прицільно атакувати портову інфраструктуру та агрооб’єкти України.

“Рекордні 195 тис. 700 тонн на одному судні експортували з порту “Южний”. Понад 36 млн тонн вантажів експортовано українським морським коридором із серпня 2023 року. Це вище показників зернової ініціативи за рік її існування. Українським коридором пройшло вже 1 286 суден, які експортували 25 млн тонн агропродукції до країн Азії, Африки та Європи. Український коридор є ефективним логістичним шляхом, ритмічна робота якого — результат спільних зусиль держави, Об’єднаних сил оборони та всієї морської інфраструктурної команди”, — написав Кубраков у Facebook.

Читайте також: Скільки українського зерна краде Росія — дані розслідувачів (ВІДЕО)

Прямий ефір