Росіяни запускають на Запорізькому та Одеському напрямках сотні дронів-розвідників, — пресцентр Сил оборони півдня України

Російський розвідувальний безпілотник "Елерон-7". Фото: РИА Новости

Російські окупанти запускають сотні розвідувальних дронів на півдні України. Про це сьогодні, 1 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Зараз відстежується дуже серйозне насичення неба якраз розвідувальними дронами. У нашій операційній зоні вони обчислюються сотнями. Протягом однієї бойової доби ворог направляє на різні напрямки — від Запорізького до Одеського — в районі 200 безпілотників-розвідників, які комплексно збирають інформацію. І наші відомості досить серйозно поповнюються такими результатами бойової роботи. Більшість із цих розвідників вдається заглушити радіоелектронною роботою, а також ми продовжуємо й вогневу роботу по них”, — повідомила вона.

За словами Гуменюк, Сили оборони України збивають дрони-розвідники противника як над акваторією Чорного моря, так і на відкритих місцевостях прифронтових територій.

“І не тільки, на жаль, прифронтових. Технічні можливості цих дронів дають змогу ворогу проводити розвідку й на глибших, тилових напрямках”, — зазначила речниця.

Читайте також: Російські окупанти б’ють по об’єктах енергетики та інфраструктури півдня України, — Гуменюк

Прямий ефір