ЗСУ на Херсонському напрямку знищили скупчення живої сили росармії, а на Харківському — бліндажі окупантів — карта війни за 31 березня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

За добу на передовій відбулося 49 бойових зіткнень. Українські захисники на Херсонському напрямку знищили скупчення живої сили російської армії, а на Харківському — бліндажі на позиціях окупантів, інформує FREEДOM.

Сили оборони України утримують плацдарм на лівобережжі Дніпра в Херсонській області: за добу ЗСУ відбили дві атаки російських окупантів.

“Штурмуючи плацдарм у напрямку Кринок, а також Работине, ворог обмежений у використанні бронетехніки. На Дніпровському напрямку він її не використовує і ледве набирає групи для проведення одного-трьох штурмів на добу”, — зазначила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі марафону “Єдині новини”.

На Херсонському напрямку українські захисники знищили скупчення живої сили армії РФ разом із мінометом. На Харківському — блокпост, бліндажі та дві позиції армії РФ.

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили атаки росіян у районі Білогорівки Луганської області. Противник також намагався здійснювати наступальні дії в районах Іванівського, Кліщіївки, Семенівки, Уманського та Первомайського Донецької області.

На Новопавлівському напрямку армія РФ марно намагається просуватися в бік Вугледара.

“Вугледар знаходиться на панівних висотах. Плюс інженерно-фортифікаційні споруди Збройних сил України. І, відповідно, досвід попередніх невдалих російських атак Вугледара в лоб. Тоді в російському військовому новоязі з’явилося таке поняття як “мурадовщина”, від імені російського генерала Мурадова, який командував марним штурмом Вугледара. Це поняття прийшло на зміну “жуковщині” і стало синонімом безглуздих жертв серед особового складу окупаційних військ і важких втрат бронетехніки”, — прокоментував військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

Основні зусилля росіяни спрямували на Авдіївський напрямок, кажуть військові.

“Це залишається основним напрямком удару противника. Він зосереджує тут основні зусилля, намагається всіляко просуватися вперед. Надзусилля робить наша піхота, наші штурмовики. Це люди, які не сплять буквально. Вони й вдень, і вночі знищують противника під постійними артилерійськими обстрілами, і під постійними обстрілами КАБів”, — зазначив командир 2-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Дмитро Кухарчук в ефірі марафону “Єдині новини”.

Загальні ж втрати російської армії з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 442 тис. осіб. За добу було знищено:

  • 650 російських військових;
  • 15 танків;
  • 20 бойових броньованих машин;
  • 44 артилерійські системи;
  • десятки іншої техніки росіян.
Прямий ефір