У ПАРЄ відбудуться термінові дебати з питання депортованих Росією українських дітей — деталі

Теодорос Руссопулос. Фото: uatv.ua

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) цього тижня проведе термінові дебати з питання про становище незаконно викрадених Росією українських дітей. Дискусія відбудеться за участю першої леді України Олени Зеленської. Про це повідомив новий президент ПАРЄ Теодорос Руссопулос, інформує FREEДОМ.

“У квітні 2023 року Парламентська асамблея провела термінові дебати з питання щодо становища українських мирних жителів, включно з дітьми, які були насильно переміщені або передані Російською Федерацією або на українські території, які перебувають під фактичним контролем Російської Федерації. Для нас було великою честю виступ у режимі онлайн першої леді України, місіс Олени Зеленської, під час цих дебатів. Ми зажадали безпечного повернення українських дітей, а також покарання винних на всіх рівнях, наголосивши на тому факті, що документальні свідчення цієї діяльності відповідають міжнародному визначенню геноциду”, — сказав Руссопулос.

Він повідомив, що ПАРЄ також створила спеціальний орган свого комітету для більш конкретного обговорення ситуації з дітьми в Україні.

“Головою цього комітету є місіс Олена Хоменко, якій я хотів би подякувати за її самовідданість. Перша зустріч, у якій я брав участь, відбулася в Парижі 15 грудня минулого року. Цього тижня ми знову проведемо термінові дебати з питання про становище дітей в Україні, і знову за онлайн-участі місіс Зеленської. Дорога Олено, люба Христино, дякую вам за те, що голоси дітей України лунають так голосно сьогодні тут, у стінах Будинку демократії, прав людини та основоположних свобод. Їх набагато більше, набагато більше тих, чиї голоси, слова, сльози ми не чуємо”, — зазначив голова ПАРЄ.

Руссопулос акцентував, що в Парламентській асамблеї буде зроблено все можливе, щоб продовжити справу зі встановлення справедливості та довгострокового миру в Україні.

Читайте також: “Ми підтримуємо Україну”: як стартувала сесія ПАРЄ — репортаж зі Страсбурга (ВІДЕО)

Нагадаємо, 22 січня депутат від Греції Теодорос Руcсопулос став новим президентом ПАРЄ.

Прямий ефір