США повинні підтримати Україну, ми повинні захистити Україну, — Дункан

Ендрю Дункан. Фото: uatv.ua

У США розуміють важливість підтримки України. Про це сьогодні, 23 січня, на полях зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в коментарі телеканалу FREEДОМ розповів співзасновник американської благодійної організації The Romulus T. Weatherman Foundation Ендрю Дункан.

“Думаю, що люди в усьому світі розуміють це. Зараз головне питання — глобальна плутократія (політичний режим, за якого рішення державних органів визначаються волею угруповань багатих людей, — ред.). У [президента РФ] Володимира Путіна є щупальця по всьому світу, зокрема й у Сполучених Штатах”, — зазначив він.

Організація The Romulus T. Weatherman Foundation, зокрема, орієнтована на надання допомоги американцям, які дістали поранення в різних військових конфліктах, сім’ям загиблих. Останні роки організація також допомагає українцям, які постраждали від російської агресії. Дункан повідомив, що минулого тижня в рамках обговорення питання про надання Україні допомоги він у Вашингтоні організував зустріч українських бійців із членами Палати представників США.

“Цього тижня мають відбутися важливі голосування [в Конгресі США], і це викликає глибоке занепокоєння. Ми — найбагатша країна у світі, а кому багато дано, від того багато чого і чекають. І Сполучені Штати повинні підтримати Україну, ми повинні захистити Україну. Глобальна інфляція не ослабне, поки Україна не звільниться від Володимира Путіна. Багато хто не розуміє, що Україна — це потужний центр сільського господарства і виробництва добрив. Через війну Україна не може виробляти добрива. І тепер Путін вироблятиме всі добрива у світі. І зараз перед урядами різних країн постає питання: чи залишитеся ви під його (Путіна, — ред.) впливом, чи продовжите спроби його умиротворити, коли умиротворення неможливе? Або ви збираєтеся вжити контрзаходів? Наприклад, визнати Росію терористичною державою. Чому цього не відбувається? Я думаю, що це повинно статися, якщо така поведінка [Путіна і Росії] триватиме”, — сказав Дункан.

Також важливо порушувати питання про українських дітей, яких Росія незаконно депортувала.

“Я не знаю, навіщо Путіну українські діти. Одна з найогидніших картин, яку коли-небудь бачив хтось із нас, коли [в Росії] виводили цих дітей на стадіон, у чужій країні, в мороз, і вибудовували їх навколо генералів. Таку поведінку слід засуджувати і вона не повинна бути терпимою ні для кого”, — підсумував Ендрю Дункан.

https://www.youtube.com/watch?v=6zAl_4eFDC4

Читайте також: Якщо Конгрес США не ухвалить допомогу Україні, це призведе до “катастрофічних наслідків”, — Кірбі

Нагадаємо, Конгрес США з жовтня минулого року не може ухвалити пакет Білого дому з додатковою допомогою союзникам на 106 млрд доларів, з яких 61,4 млрд передбачені для України. Республіканці, які мають більшість у Палаті представників, вимагають поступок від адміністрації Джо Байдена в антиміграційній політиці та посиленні кордону з Мексикою.

17 січня президент США Джо Байден провів зустріч із лідерами Конгресу США та керівниками профільних комітетів, на якій закликав швидше розблокувати фінансування для подальшої допомоги для України.

Прямий ефір