РФ вночі атакувала Україну “Шахедами” — ППО знищила 33 дрони

Робота української ППО. Фото: Facebook/Командування Об'єднаних сил ЗСУ

Російські окупаційні війська сьогодні вночі, 8 березня, атакували територію України ракетами С-300 та Х-59, а також ударними дронами типу “Шахед”. Усього було запущено 37 БпЛА. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ, інформує FREEДОМ.

За даними військових, росіяни атакували південь і схід України, застосувавши одну зенітну керовану ракету С-300, дві авіаційні ракети Х-59 і 37 ударних БпЛА типу Shahed. Район пусків безпілотників — Балаклава (Крим).

До відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи та Сили оборони України, а також засоби радіоелектронної боротьби.

В результаті бойової роботи збито 33 “Шахеди” у межах Кіровоградської, Одеської, Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Як поінформував очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, внаслідок атаки РФ постраждали п’ятеро жителів міста Чугуїв. Серед них — трирічна дитина. 

“Госпіталізовані три людини. Двом, зокрема і дитині, надали медичну допомогу на місці”, — уточнив він. 

Нагадаємо, російські війська вдарили ракетами по Одесі під час візиту в місто президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. Армія РФ била по портовій інфраструктурі. 

Прямий ефір