На фронті — 84 бойових зіткнення, найбільше ворог атакував на Мар’їнському напрямку, — ГШ ЗСУ

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 84 бойових зіткнення. Російська армія завдала дев’ять ракетних та 77 авіаударів, здійснила 119 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок атак росіян є поранені та загиблі серед мирного населення. Про це сьогодні, 25 лютого, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Вночі російські окупанти вкотре атакували Україну, застосувавши БпЛА типу Shahed-136/131.

Під артилерійським вогнем російських військ опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів, а на Лиманському відбито три атаки росіян поблизу населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 13 атак окупантів в районі населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 14 атак поблизу населених пунктів Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області — ворог 39 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Новопавлівському відбито ворожу атаку південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили п’ять атак армії РФ біля Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські захисники продовжують утримувати позиції та відбивати штурми російських окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити підрозділи Сил оборони із займаних позицій. Впродовж минулої доби здійснив два безуспішні штурми позицій українських військ на лівобережжі Дніпра.

Українська авіація за добу завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника. Крім того, було знищено дві ракети Х-31 та чотири розвідувальні БпЛА.

Підрозділи ракетних військ нанесли ураження по радіолокаційній станції та двох районах зосередження особового складу російської армії.

Читайте також: ЗСУ ведуть активну оборону на всіх фронтах: на якій стадії перебуває війна РФ проти України, розповіли військові експерти

Прямий ефір