Крім російських грошей, Північну Корею цікавлять космічні та ракетні технології — думка

Наталія Плаксієнко-Бутирська. Скріншот: uatv.ua

Росія активно співпрацює з Північною Кореєю. Це підтверджують факти використання північнокорейських ракет і снарядів у війні РФ проти України, фінансові та дипломатичні відносини. На тлі того, що Росії необхідне озброєння Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР), вищий керівник КНДР Кім Чен Ин використовуватиме всі можливості отримати технології від Росії, а також фінансову та економічну допомогу. Про це сьогодні, 8 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла сходознавиця, експертка зі Східної Азії, магістерка зовнішньої політики Наталія Бутирська.

“Це співпраця в розвитку. І ті ракети, які виявлені у нас на фронтах, — це продовження співпраці. Північна Корея намагатиметься скористатися всіма перевагами того, що Росія потребує підтримки Північної Кореї. Готуються договори між двома країнами, які стосуватимуться і торговельно-економічних відносин, і військово-технологічних”, — сказала вона.

Під час візиту міністра закордонних справ Північної Кореї до Москви, який відбувся в січні 2024 року, журналістам вдалося дізнатися про місця в Росії, які бажають відвідати представники КНДР, серед яких були заводи, що займаються ракетними та космічними технологіями. Цей факт підтверджує, що Кім Чен Ина цікавлять не тільки фінансові вливання Росії.

“Росія буде знаходити можливості оплачувати зброю грошима і не тільки. Журналісти, які займаються Північною Кореєю, дізналися список місць, які хотіли б відвідати північнокорейські представники. І серед цих місць заводи, які розташовані у Воронежі та Самарі. Вони займаються космічними та ракетними технологіями. Північну Корею цікавлять космічні та ракетні технології. З огляду на потребу Росії в озброєнні, Кім Чен Ин намагатиметься використовувати ці можливості для того, щоб і посилити свою економіку за допомогою російських грошей, і отримати ті військові можливості, яких йому бракує”, — розповіла Бутирська.

Читайте також: Росія та Північна Корея як проксі Китаю виконують свої функції, — експерт-міжнародник

Прямий ефір