Понад 40 російських атак відбили Сили оборони на Авдіївському напрямку — ситуація на фронті

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

78 бойових зіткнень відбулося між Силами оборони України та російськими окупаційними військами впродовж минулої доби. Ворог атакував на шістьох напрямках, найбільше зіткнень відбулося на Авдіївському та Мар’їнському. Про це сьогодні, 5 лютого, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

Росіяни не припиняють тактики терору, руйнуючи цивільну інфраструктуру України. Протягом доби завдали одного ракетного та 43 авіаційних ударів, а також здійснили 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Ударів з авіації зазнали близько 20 населених пунктів у Харківській та Донецькій областях. Під артилерійським вогнем опинилися понад 150 н. п. Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку ворог впродовж доби наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському українські воїни відбили три російські атаки в районі Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку три атаки противника відбито біля населених пунктів Богданівка та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському 31 російську атаку відбито в районі Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, ще 13 — поблизу Тоненького, Сєверного, Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 14 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому Сили оборони відбили чотири атаки росіян північніше Приютного та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Протягом доби противник здійснив три безуспішні штурмові дії.

Водночас українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. За добу авіація Сил оборони завдала ударів по п’ятьох районах зосередження особового складу противника.

Читайте також: Активність російської тактичної авіації на півдні України суттєво знизилася — карта війни за 4 лютого (ВІДЕО)

Прямий ефір