Чорноморський флот РФ — це “поранений звір”, роботи у Сил оборони ще багато, — Братчук

Ракетний катер "Івановець". Фото: kchf.ru

Знищення Чорноморського флоту РФ Силами оборони України триватиме. Сьогодні російський флот можна порівняти з пораненим звіром, адже ворог не стоїть на місці. Загарбники підтягують, зокрема через сушу, певні нові елементи військово-морської інфраструктури, намагаються посилити захист. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Реалії сьогодні такі: низку боїв українськими військовими виграно, але до закінчення битви ще далеко. Адже якщо ми говоримо про ті ж “Калібри”, які постійно загрожують нашим територіям, окупований Севастополь сьогодні, звісно, мінус як база спорядження, але росіяни вже активно будують іншу локацію, де будуть споряджати “Калібри” на свої ракетоносії. Чорноморський флот Російської Федерації це нехай і поранений, але звір. Роботи ще багато попереду. Думаю, що вона буде в будь-якому разі виконана. Ми реально дивимося на речі і розуміємо, що ворог не стоїть на місці, він підтягує, зокрема через сушу, якісь елементи військово-морської інфраструктури”, — розповів Братчук.

З огляду на те, що ризики та виклики з боку противника відомі, українське військове командування працює над тим, щоб їх знизити, продовжив спікер.

На його думку, поки що важко сказати, чи існуватиме російський флот до закінчення війни.

“Не беруся передбачати, але за відчуттями й оцінкою того ресурсу, який є у противника, напевно, що буде. Роззброювати Чорноморський флот Російської Федерації, думаю, доведеться вже після підписання Росією капітуляції. Але сьогодні вже можна максимально завдавати втрат цьому флоту, знижувати його боєздатність”, — наголосив Братчук.

У Сил оборони дуже багато роботи в цьому напрямку. Військовим потрібні ракети великої дальності, які Україна очікує отримати від союзників, доповнив спікер. При цьому він акцентував, що Україні не потрібні дозволи на те, щоб бити по військових об’єктах на території Росії.

“Це має вирішувати Україна. Воюємо ми, гинуть наші люди. А ось допомога західна новими технологіями, озброєнням, звичайно ж, необхідна. Це наше спільне завдання — перемогти російського терориста”, — резюмував Братчук.

Читайте також: Українські військові завдали такої шкоди морському флоту РФ, після якої він не оговтається, — Братчук

Нагадаємо, російський ракетний катер “Ивановец” Чорноморського флоту РФ був повністю знищений українськими надводними дронами “Маґура”. 

Прямий ефір